Yleistä hieronnasta

Koirahieronta sopii kaikenlaisille koirille kotikoirista työ- ja harrastuskoiriin. Hieronnassa käsitellään koiran lihaksistoa klassisilla hierontaotteilla ja näin poistetaan lihasjännityksiä, parannetaan verenkiertoa, imunestekiertoa sekä aineenvaihduntaa. Hieronta vähentää turvotusta ja kipua sekä ylläpitää notkeutta ja koordinaatiota.

Teen koirille myös kraniosakraalihierontaa. Kraniosakraalikäsittelyn tavoitteena on vaikuttaa mm. hermojärjestelmään, aivonestekiertoon, verenkiertojärjestelmään, umpieritysjärjestelmään, ruoansulatusjärjestelmään sekä lihaksiin ja fascioihin. Ks-käsittelyllä voidaan testata, missä kehon alueella on ongelmia. Tämä käsittely avaa hellävaraisesti selkärangasta lähteviä hermoratoja ja sillä voidaan hoitaa niin lihastraumoja kuin sisäelimien- ja mielenongelmiakin.

Hieronnan tarve näkyy koiran liikeissä esimerkiksi:

  • peitsaamisena (kamelikävely)
  • askelpituus lyhenee
  • ravi puuttuu
  • koira kulkee pää selkälinjan alapuolella tai pää luonnottoman pystyssä
  • hypyissä on ongelmia ( hakee hyppypaikkaa tai rimat tippuu )

Koiran olemus voi myös muuttua. Rauhallisesta koirasta voi tulla äreä muita kohtaan.

Koira voi olla jäykkä liikkeissään, lopettaa raajojen venyttelyn tai venyttelee koko ajan ja turkin ravistelu loppuu. Koirasta voi tulla myös haluton ja passiivinen liikkumaan.

Hieronnasta on usein hyötyä tiineyden ja synnytyksen jälkeen sekä leikkausten ja traumojen jälkihoitona.

Hieronnan apuna käytän hoitolaseria. Laserin avulla saadaan lihaskudoksen aineenvaihduntaa parannettua ja mahdolliset lihasvauriot paranevat nopeammin. Laserin käyttö myös vähentää turvotusta sekä kipua kudoksessa.

Lina_hieronta_01072016_6E

Hoitolaser