Fascia on koko kehon kattava lihaskalvoverkosto. Fascia koostuu kollageenisäikeistä ja se ympäröi kaikkia lihaksia ja elimiä. Lihaskalvon verkkomainen rakenne pitää elimistön kasassa ja mahdollistaa sille joustavan ja monipuolisen liikkeen. Fascian välityksellä kehon eri osat ovat yhteydessä toisiinsa ja sillä on suuri merkitys sekä voimatuoton että asentotunnon kannalta. Fascioiden toiminta vaikuttaa siis koko kehon voimantuottoon, imunestekiertoon sekä verenkiertoon.

Fasciat ovat kimmoisia ja notkeita, kun ne ovat kunnossa. Jos fasciat ovat jumissa, lihakse eivät pääse venymään ja liikkumaan normaalisti ja tämä aiheuttaa kipua. Koira kärsii kivusta ihan samalla tavalla kuin ihminenkin. Koiralla vain on hyvin rajallinen määrä eri tapoja ilmaista kipua. Omistajan havainnointi ja herkkyys tunnistaa koiran kipu onkin tässä erittäin tärkeässä osassa. Lihaskalvojen käsittelyllä voidaan helpottaa koiran oloa sekä rentouttaa rasituksesta tai vanhuuden jäykkyydestä kärsivää koiraa.

O.T.E Hieronta® on fasciavenytystekniikka, jolla hoidetaan lihaskalvojen kautta koiran koko kehoa. Hoidon tavoitteena on lihasjännityksen ja siitä aiheutuvien jännitysten poistaminen kipua tuottamatta ja koiraa kunnioittaen. Hoidossa käytettävä tekniikka mahdollistaa lihasten ympärillä ja väleissä sijaitsevien lihaskalvojen käsitteylyn siten, että koiran lihakset rentoutuvat ja verenkierto sekä imunestekierto vilkastuvat. Tällöin liikkuminen helpottuu ja lisääntynyt aineenvaihdunta vaikuttaa yleiskuntoon positiivisesti. Käsittelyn vaikutus on hyvin pitkäkestoinen.

O.T.E Hieronta® on suositeltavaa erityisesti toipilasaikana, osana kuntoutusta ja treeniohjelmaa, vanhuuden jäykkyyteen sekä liikalihavuuteen. Todella hyviä tuloksia on myös saavutettu arkojen ja esim. rescue-koirien hoidossa. Traumatisoituneelle koiralle minimaalisella kosketuksella saadaan helpotusta kiputiloihin ja jäykkyyksiin.

O.T.E Hieronta® avaa myös arpikudoksia, jotka voivat yllättävällä tavalla vaikuttaa koiran liikkeisiin. Hoitokerroiksi riittää alkuun 1-3 kertaa ja sen jälkeen ylläpitona 1-2 kertaa vuodessa.